Gazon onderhouden

In je tuin droomt iedereen van een prachtige grasmat. Die komt er niet vanzelf, maar dankzij een gezonde bodem, de juiste voedingsstoffen, regelmatige maaibeurten en verzorging.

Van januari tot en met maart:

Ontzie uw gazon tijdens de vorst. In maart raad ik aan om te starten met de eerste onderhoudswerkzaamheden. Natuurlijk hangt dat af van het weer. Start met een bodemtest om het pH-gehalte vast te stellen. Indien nodig kan ik kalk strooien. Daarna kan je starten met het maaien, verticuteren, bijwerken van de randen en bemesten van jouw gazon.

Periode mei:

In deze periode raad ik aan om het gazon te bemesten. Vanaf mei begint het voedsel in je gazon op te geraken en wordt je gazon bleker. Vandaar dat we dit aanraden.

Vanaf september:

Is er sprake van schade, herstel die dan in september door bij te zaaien. Eventueel een tweede bodemanalyse en het bestrijden van mos.

Winterperiode:

Hierbij staat een goede voorbereiding voor de winterperiode centraal. In november kan je eventueel jouw gazon verticuteren naar het bestrijden van het mos. Bij zwaardere grondsoorten kunt u ook de grond beluchten.

Je gazon laten onderhouden naar jouw wensen?

Contacteer me